Finance Insight Hub

Your Gateway to Financial Wisdom and Expertise

Facebook

Πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος του Facebook και πώς η μάρκα σας μπορεί να το ξεπεράσει

Εισαγωγή

Το Facebook παραμένει το θεμέλιο της εικονικής ψυχαγωγίας, διαμορφώνοντας τον τρόπο επικοινωνίας μας με άλλους καθώς και τον τρόπο επικοινωνίας των δεδομένων μαζί μας.

Ωστόσο, η κατανόηση της πολυπλοκότητας του υπολογισμού του Facebook μπορεί να είναι η ίδια προσπάθεια για πελάτες, διαφημιστές και κατασκευαστές περιεχομένου. Αυτό το άρθρο εμβαθύνει στους υπολογισμούς του Facebook, προσφέροντας μια εκτενή και τελευταίας τεχνολογίας έρευνα των στοιχείων που κατευθύνουν τι εμφανίζεται στο κανάλι σας.

Είτε προσπαθείτε να εντείνετε την παρουσία σας στο Facebook είτε απλώς ενδιαφέρεστε για τις προηγμένες ροές που καθοδηγούν τις γνώσεις σας στο διαδίκτυο, διαβάστε αυτό το άρθρο όσο το δυνατόν περισσότερο!

Τι είναι ο υπολογισμός του Facebook;

Ο υπολογισμός του Facebook είναι μια δέσμη κανόνων προγραμματισμού και διαδικασιών τεχνητής νοημοσύνης που καθορίζουν την ουσία που εμφανίζεται στο κανάλι Facebook ενός πελάτη. Επικεντρώνεται σε αναρτήσεις, Ιστορίες και προωθήσεις εν όψει μεταβλητών όπως οι συνεργασίες πελατών, η ταξινόμηση περιεχομένου και η ιδανικότητα των αναρτήσεων, σχεδιάζοντας να δημιουργήσει μια εξατομικευμένη και συνδετική εμπειρία για κάθε πελάτη.

Αυτός ο μοναδικός υπολογισμός αναπτύσσεται συνεχώς, αντισταθμίζοντας την εκπλήρωση των πελατών με τους επιχειρηματικούς στόχους και τις πολιτιστικές σκέψεις του Facebook.

Πώς λειτουργεί ο υπολογισμός του Facebook το 2024

Στόχος του Facebook είναι να εγγυηθεί στους πελάτες της εμπειρίας αναρτήσεων που αντηχούν με τις κλίσεις και τις αξίες τους. Αυτό ενσωματώνει αναρτήσεις από άτομα και συγκεντρώσεις Facebook με τις οποίες σχετίζονται, καθώς και δημοσιεύσεις από νέες πηγές που θεωρούνται σημαντικές.

Υπάρχουν δύο είδη περιεχομένου που φέρνει ο υπολογισμός του Facebook στα κανάλια των πελατών:

Συσχετισμένο περιεχόμενο: Αυτό ενσωματώνει αναρτήσεις από συνοδούς, Συλλογή Facebook και προτιμώμενες σελίδες.
Προτεινόμενο περιεχόμενο: Πρόκειται για δώρα που είναι λογικά ενδιαφέροντα για τον πελάτη, προέρχονται από σελίδες ή άτομα που δεν ακολουθούν.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπάρχει επίσης ένα τρίτο είδος ικανοποιημένων, οι συγκεκριμένες προωθήσεις στο Facebook, ωστόσο αντιπροσωπεύονται από καθορισμένα συστήματα προβολής αντί για τον υπολογισμό του κέντρου της σκηνής.

Πώς λειτουργεί το κανάλι του Facebook News Calculation το 2024;

Από το 2024 περίπου, ο υπολογισμός του Facebook έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο, ανθρωπογενές πλαίσιο με γνώμονα την ευφυΐα, το οποίο βασίζεται στη μετάδοση περιεχομένου που αντηχεί στις κλίσεις των πελατών.

Ενώ η Meta αναγνωρίζει τα ελαττώματα του υπολογισμού και την πιθανότητα να μην επιτύχει ποτέ άψογο, υπάρχει μια αναμφισβήτητη υποχρέωση να αναπτύξει και να βελτιώσει τον τρόπο αντιμετώπισης της γραμμής με τις επιθυμίες των πελατών.

Εν μέσω της περίπλοκης φύσης του και της συνένωσης καινοτομιών αιχμής, για παράδειγμα, η νοημοσύνη που βασίζεται σε υπολογιστή και η τεχνητή νοημοσύνη, ο υπολογισμός του Facebook Newsfeed μπορεί να βελτιωθεί σε τέσσερις βασικές μεταβλητές τοποθέτησης.

Ακολουθούν τα τέσσερα στοιχεία τοποθέτησης που χρησιμοποιεί το Facebook για την αξιολόγηση περιεχομένου:

  • Σήματα αποθέματος
    Προσδοκίες
    Σημασία
    A.
    Απόθεμα
    Αρχικά, ο υπολογισμός οδηγεί σε ένα απόθεμα δυνητικού περιεχομένου ροής. Αυτό ενσωματώνει αναρτήσεις που κοινοποιούνται από συνοδούς, σελίδες Facebook που ακολουθούνται από τον πελάτη και συγκεντρώσεις για τις οποίες είναι απαραίτητες. Κρίσιμα, κάθε ικανοποιημένος που διεισδύει στην ομάδα People του Facebook, Norms, απορρίπτεται γρήγορα από τη σκέψη.

Β. Σήματα
Στη συνέχεια, ο υπολογισμός αξιολογεί διαφορετικά «σήματα» ή στοιχεία τοποθέτησης για να μετρήσει πόσο σχετικό είναι κάθε κομμάτι περιεχομένου για τον πελάτη.

Αυτά τα σημάδια είναι ποικίλα και διαφορετικά, για παράδειγμα, ο σχεδιασμός της ανάρτησης, η προσωπικότητα του banner, ο βαθμός συσχέτισης του πελάτη με το banner, η ταξινόμηση περιεχομένου (π.χ. εγγραφές, φωτογραφίες ή ηχογραφήσεις), η δέσμευση του πελάτη με συγκριτικές αναρτήσεις, ο χρόνος γειτονιάς του πελάτη και, παραδόξως, η ταχύτητα της συσχέτισης του ιστού τους.

Γ. Προσδοκίες
Χρησιμοποιώντας αυτά τα σημάδια, ο υπολογισμός δημιουργεί προσαρμοσμένες προσδοκίες σχετικά με τη σημασία και την αξία της ουσίας για τον πελάτη. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που ένας πελάτης συνεργάζεται περισσότερο με επισημασμένες αναρτήσεις τα ξημερώματα, ο υπολογισμός θα συμμορφώνεται ώστε να δείχνει μεγαλύτερο αριθμό από αυτές τις αναρτήσεις κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος.

Δ. Σημασία
Επιτέλους, κάθε κομμάτι περιεχομένου υποβιβάζεται με μια «βαθμολογία σπουδαιότητας». Ευτυχισμένος με υψηλότερες βαθμολογίες παίρνει ανάγκη στη ροή.

Μετά την ταξινόμηση του συσχετισμένου περιεχομένου, ο υπολογισμός αρχίζει να ενσωματώνει το προτεινόμενο περιεχόμενο στη ροή του πελάτη. Για να αποφύγει τη θλίψη, προσπαθεί να μην εμφανίζει συνεχείς δημοσιεύσεις από παρόμοιο κατασκευαστή ή εξέλιξη συγκρίσιμων τύπων ουσιών η μία μετά την άλλη.

Πώς λειτουργεί ο υπολογισμός των τροχών του Facebook το 2024;

Το 2024, ο υπολογισμός των τροχών του Facebook λειτουργεί με μια συγκεκριμένη μεθοδολογία, προσαρμοσμένη στον αυξανόμενο τονισμό της σκηνής σε περιεχόμενο βίντεο μικρής δομής. Η κατανόηση αυτής της αλλαγής υπολογισμού στο Facebook είναι το κλειδί για τους κατασκευαστές και τους διαφημιστές που ελπίζουν να ενισχύσουν τη δέσμευσή τους και την αντιληπτότητά τους μέσω των Reels.

Εδώ είναι οι μεταβλητές για τις οποίες σκέφτεται ο υπολογισμός των τροχών του Facebook:

Ανάγκη δέσμευσης πελάτη: Ο υπολογισμός εστιάζει έντονα σε μετρήσεις δέσμευσης πελάτη, όπως ο χρόνος παρακολούθησης, οι επισημάνσεις “μου αρέσει”, οι παρατηρήσεις και οι προσφορές. Μια βασική άποψη είναι ο ρυθμός ολοκλήρωσης κάθε Καρούλι – οι εγγραφές που παρακολουθούνται από την αρχή έως το τέλος πιθανότατα θα κλίνουν προς τον υπολογισμό.
Εφευρετικότητα και ποιότητα περιεχομένου: Το Facebook περιορίζει το εύρος περιεχομένου που χρειάζεται δημιουργικότητα, περιορίζοντας τη μετάδοσή του.
Χρήση κινούμενων στοιχείων: Το περιεχόμενο που επηρεάζει τον κινούμενο ήχο, τις επιπτώσεις και τα θέματα στα Reels γενικά θα φτάσει σε επιπλέον πελάτες.
Συνοχή κανόνων τοπικής περιοχής: Οι εγγραφές που αγνοούν τους Κανόνες της ομάδας People του Facebook είναι λιγότερο διατεθειμένοι να προωθηθούν και ενδέχεται να αφαιρεθούν.
Προσαρμοσμένες προτάσεις: Ο υπολογισμός λαμβάνει υπόψη τον προηγούμενο τρόπο συμπεριφοράς των πελατών για να προτείνει Καρούλια που ευθυγραμμίζονται με τις κλίσεις και τις κλίσεις τους.
Αλγοριθμική εκμάθηση και μετασχηματισμός: Ο υπολογισμός των κυλίνδρων μαθαίνει και προσαρμόζεται με συνέπεια υπό το φως της συμπεριφοράς και της κριτικής του πελάτη. Αυτό σημαίνει ότι το είδος του χαρούμενου που αποκτά δυναμική προς τα εμπρός μπορεί να προχωρήσει, αντανακλώντας αλλαγές στις κλίσεις των πελατών και πιο εκτεταμένα σκηνικά μοτίβα.

Πώς προτείνει το Facebook περιεχόμενο;

Το πλαίσιο του Facebook για την πρόταση περιεχομένου προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία για τις επωνυμίες και τους κατασκευαστές να συνδέσουν νέα πλήθη χωρίς να εξαρτώνται από πληρωμένη δημοσιότητα.

Η μοναδικότητα αυτού του πλαισίου προτάσεων υποδηλώνει ότι κανένας πελάτης δεν θα δει παρόμοια διάταξη προτάσεων, η οποία ευθυγραμμίζεται με τις ίσες προτάσεις του Facebook για να δώσει σημαντικές και σημαντικές προτάσεις προσαρμοσμένες σε κάθε άτομο.

Για να βελτιώσετε την πιθανότητα να προταθεί η ουσία σας, είναι επείγον να κατανοήσετε και να ακολουθήσετε τους κανόνες του Facebook. Όλοι οι ικανοποιημένοι θα πρέπει να πληρούν τις Οδηγίες της ομάδας Άνθρωποι του Facebook, ένα εκτεταμένο σύνολο κανόνων που απεικονίζονται στην Κοινότητά τους για ευθύτητα.

Περιπτώσεις περιεχομένου που αναιρεί αυτές τις οδηγίες και θα αφαιρεθούν περιλαμβάνουν αγριότητα, αδικοπραγία, αυτοκαταστροφή ή αυτοτραυματισμό, κακοποίηση ή γυμνό παιδί, βασανισμό ή ασβέστη, ανεπιθύμητο περιεχόμενο, αυθεντικό τρόπο συμπεριφοράς και εξαπάτηση.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *